2016. aug 29.

Hogyan készüljünk a kollégiumba?

írta: K.Zs.S
Hogyan készüljünk a kollégiumba?

Teljesen normális ha kicsit félsz a kollégiumtól, de ott köttetnek a legjobb barátságok. Na, de felmerül a kérdés, hogy mégis mit kell vinni? Itt egy kis segítség. 

 Beköltözéskor kicsit több dolgot kell vinni és akkor célravezetőbb ha a szüleid is veled mennek és segítenek (sőt, általában van beköltözéskor egy szülői értekezlet is). Utána már elég egy kisebb bőrönd is vagy utazótáska. 

Amikor megkapod a leveled, hogy melyik kollégiumba leszel elhelyezve, akkor az esetek többségében, küldenek egy kisebb listát hogy mit kell vinni. Gyógyszerek, iratok stb. Én ezt most lerészletezem nektek.

Szükséged lesz egy neszeszerre, ebbe kerüljön : Tusfürdő, babaszappan, hajbalzsam, hajsampon, fogkefe, fogkrém, és egy kis törölköző.

Egy másik neszeszerbe vagy táskába (esetleg dobozba) : gyógyszerek, ha van valami betegséged ami miatt kell szedned valamit vagy allergiás vagy. És nem árt ha van nálad: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, C vitamin, magnézium (ha neked is beszokott görcsölni a lábad), sebtapasz, és egy neked bevált krém sebekre (Bepanthen). Ezt a listát kiegészítheted igényeid szerint! 

Legyen egy olyan kis szatyrod, vagy táskád amibe belerakod a tisztasági dolgokat (lányoknak betét stb.) 

Egy szatyorba készítsd össze: zsebkendő, szalvéta. 

Gyűjtsd össze és rakd bele valamibe a fehérneműid + a zoknijaid (10-10 db legalább egyenlőre) !

Külön pakkba rakj egy köntöst, pizsamát, egy fürdős papucsot és egy olyat amivel bent mászkálsz majd, ezek mellé pedig kettő törülközőt. 

Most következnek a ruhák. Szeptemberben még nincs olyan nagyon hideg (és reméljük hosszú lesz a vénasszonyok nyara), de azért már a beköltözéskor csomagolj be 2-3 hosszú nadrágot. A melegebb napokon rövid vagy háromnegyedes nadrágban kényelmesebb még a tanulás is, szóval ezeket is rakd el! Pólókból is pakolj be és a biztonság kedvéért hajtogass a bőröndödbe néhány hosszú ujjú felsőt is.

Vigyél magaddal egy dzsekit is, vagy egy őszi (vékony) kabátot! 

Az ünneplődet se felejtsd otthon! 

Ha szemüveges vagy ne menj el otthonról a szemüvegtokod és szemüvegtörlő nélkül!

Ha nyitott lábbeliben mész a beköltözésre akkor vigyél magaddal egy zártat is, nehogy véletlen következő nap eleredjen az eső és neked szandálban kelljen suliba menned. 

Azokat a dolgokat is vidd magaddal amiket az iskolára vásároltatok! Ez egyértelmű!

Annak érdekében, hogy csökkentsd a honvágyad, és ne aggódjanak annyit és mert egy mégiscsak a 21. század vidd a telefonodat is (töltővel és fülhallgatóval együtt).

Az irataidat is tedd a táskádba! (diákigazolvány, személyi, stb.) 

Ha szeretsz olvasni kedvenc könyveddel együtt költözz be a koleszba! 

Ha szeretnél, vigyél magaddal egy plüssállatot (vagy kettőt ha nem bírod megállni), hidd el, sokkal otthonosabb ha veled van :) ! 

Ha már ott tartunk, hogy mi mennyire otthonos, vihetsz magaddal ágyneműhuzatot is , esetleg egy kispárnát (mondjuk plüss helyett is). 

A listát kedved szerint bővítheted! 

packing.gif

Szólj hozzá

beköltözés kolesz mit vigyél magaddal?